Eerste erkende assistentiewoningen te koop op Groen Zuid

Naast eengezinswoningen en appartementen zitten sinds kort ook erkende assistentiewoningen in het aanbod van Groen Zuid. Onze partner 'Comfort Assist' is de beheerinstantie en zorgt voor de vaste en facultatieve diensten.

Het gebouw 't Contrast bevat 8 erkende assistentiewoningen met 1 slaapkamer. Deze aangepaste en op maat gemaakte appartementen zijn rolstoeltoegankelijk en voldoen aan eventuele (toekomstige) zorgnoden. Er is assistentie en de beschikbare crisis- en overbruggingszorg kan op vraag benut worden. Dit gebouw maakt deel uit van fase 2 van Groen Zuid. De bouwwerken voor deze fase starten in februari 2016.

De verkoopprijzen starten vanaf €157.500 (excl. btw, registratie- en notariskosten). Dankzij de gunstmaatregelen van de overheid is er een verlaagd BTW-tarief op het constructie-aandeel (12 % i.p.v. 21 %) en van een vrijstelling van onroerende voorheffing. Contacteer ons voor meer informatie of een afspraak (03/820.82.82, info@coresdevelopment.be of het online contactformulier).

Hieronder behandelen we enkele veelgestelde vragen over erkende assistentiewoningen.

Wat zijn erkende assistentiewoningen?
Een erkende assistentiewoning is de opvolger van een serviceflat. Het is een toegankelijke, comfortabele, leeftijdsvriendelijke en rolstoeltoegankelijke woonst die volledig voldoet aan de wetgeving die de overheid heeft opgesteld. Drie belangrijke aspecten typeren een erkende assistentiewoning: een kwalitatieve en hedendaagse aangepaste woonsetting, huisvesting op maat in combinatie met diensten- en zorggarantie en sociale netwerkvorming.

Wie komt in aanmerking?
Iedereen van minstens 65 jaar oud, die zelfstandig wil en kan leven, maar in de (al dan niet nabije) toekomst best wat extra hulp zal kunnen gebruiken. Als erkende groep van assistentiewoningen kan hier maximaal voor 25 procent van deze leeftijd worden afgeweken (u bent bijvoorbeeld 65, maar uw partner
is jonger: dat vormt geen enkel probleem).

Is een assistentiewoning te vergelijken met een woonzorgcentrum?
Een groep van assistentiewoningen is geen woonzorgcentrum of rusthuis. In een assistentiewoning is het belangrijk dat u zelfstandig blijft wonen, waarbij zorg op vraag kan aangeboden worden maar niet continu aanwezig is. Bovendien kiest u zelf welke zorgverlener langskomt. Een assistentiewoning beschikt ook over een grotere privatieve ruimte, die u helemaal naar wens kan inrichten.

Welke vaste diensten zijn in het pakket inbegrepen?
Voor het totale pakket van zorg- en dienstverlening werkt Assist samen met andere partners. U kan gebruik maken van uiteenlopende diensten, maar minimaal kan u rekenen op:

  • aanwezigheid en/of telefonische bereikbaarheid van de woonassistent
  • 24/24 telefoonpermanentie met inbegrip van interventie bij noodoproepen door een verpleegkundige
  • initiëren van crisis- en overbruggingszorg • administratieve opvolging zoals het opmaken van de facturatie, het doorstorten van de wooncomponent, organiseren van de gebruikersraad,…
  • coördinatie van de facultatieve zorg- en dienstverlening • acties ondernemen ter bevordering van de sociale netwerkvorming
  • opvolging en beheer van de wachtlijsten
  • beheer van de gemeenschappelijke delen