Groen Zuid, dichterbij dan je denkt…

Groen Zuid ligt tussen de Fodderiestraat, Berkenrodelei, Hertoglei en Louisalei.
Vlak bij het centrum van Hoboken en ook Antwerpen is maar een boogscheut ver!

Vlak bij het centrum van Hoboken

 

Dicht bij het centrum van Antwerpen

Met de fiets of met het openbaar vervoer, het centrum van Antwerpen is vlakbij. Wij deden zelf de test en stonden in minder dan een half uur op de Groenplaats, zonder parkeerproblemen.

Groen Zuid - Groenplaats: 21 minuten met de fiets

Voorlopig is er in Hoboken nog geen velo-station dus je zal je eigen fiets moeten gebruiken. Vertrek aan de sporthal en steek (in afwachting van de nieuwe fietstunnel) de spoorweg over. Daarna passeer je via aparte fietspaden Hoboken Station, de Krugerbrug en de Hobokense polder. Na het opdraaien van de kaai wacht je nog de laatste rechte lijn tot de Suikerrui. Enkele bochten verder en je komt aan op de Groenplaats, in 21 minuten.

Groen Zuid - Groenplaats: 27 minuten met de tram

Een tramhalte op de Groen Zuid site zelf kunnen we spijtig genoeg niet aanbieden. Maar de halte aan de Kioskplaats ligt op 2 minuten wandelafstand. Daar moet je even wachten op tram 4. Na het opstappen brengt de tram je in 23 minuten tot aan de Groenplaats. Gelukkig verlies je geen tijd met het zoeken naar een parkeerplaats en kan je direct op weg naar je favoriete winkel of coffeeshop.